Ceafa de porc cu legume in vasul roman

de Miha in Porc, 24 Apr 2010 | 9175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati groase de ceafa de porc
  • 6 cartofi
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 g porumb congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • oregano
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu legume in vasul roman:

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano.

Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece.  Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul. Acoperim totul cu un strat de boabe de porumb. Condimentam daca mai este necesar.

Punem carnea deasupra, adaugam 2-3 linguri cu ulei de masline si 2-3 linguri de apa.

Dam la cuptor la foc mediu pana legumele si carnea sunt fierte. Se scoate capacul si se mai tine cateva minute pana se rumeneste carnea.

TIPS-URI

1

vasul si capacul se vor tine in apa rece 20 minute, pentru ca porii vasului sa se umple de apa. Astfel se va crea un strat de aburi ce ajuta la procesul de gatire

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu legume in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.04.2010, 18:12

ce bine arata

Bunica 1

25.04.2010, 15:02

Ah, Miha ce frumos e rumenita! Dar sa fie pe masa ta cu salata verde ! eu iti spun "Pofta buna", dar ai si fara urari.

Miha 1

26.04.2010, 09:49

Multumesc Bunica. N-am avut salata, dar am avut sos de usturoi.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura taraneasca cu coaste de porc si carnati